Childsurgery Vietnam

Facebook paginaVolg ons op twitter

Wilde Ganzen steunt ons werk

Keurmerk Goede Doelen verleend op 3 juli 2009Geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling

Instituut Fondsenwerving

 

donate from over the world

Sitemap

U bent hier:
  1. Home
  2. > Onze projecten
  3. > Deltoid Fybrosis
  4. > Deltoid Fybrosis
  5. > Deltoid Fybrosis
Doneren!

Deltoid Muscle Fybrosis

Een medische misser met grote gevolgen

Een journalist viel het op dat in bepaalde gebieden veel mensen, kinderen vooral, last hadden van verstijfde schouderspieren. De armbeweging werd beperkt. Hij bracht het onder publieke aandacht en de overheid onderzocht het. De oorzaak werd herkend, een remedie uitgezocht, en vele duizenden werden behandeld. En het zakte in vergetelheid weg.

Kinderen met Deltoid Muscle Fybrosis - verstijfde schouderspiertjes

Een restgroep bleef over zonder mogelijkheden nog hulp ervoor te verkrijgen. ''Duizend'' zei een revalidatiearts die het ons onder aandacht bracht. We lieten hem een aantal behandelen. Het viel op dat ze geclusterd woonden, zonder dat er een verklaring voor was. En daarmee onstond het besef dat het niet gestructureed aangepakt kon worden, dat de werkelijke omvang niet kon worden bepaald, dat het daarmee haast onmogelijk leek er financiering voor te vinden.

Intussen wordt de groep door ons op 1.500 ingeschat, ongeveer 500 ervan hebben we kunnen helpen. Met de wijze waarop we ze kunnen vinden, op scholen, onstaat tevens een werkdruk. Immers ze gaan op gegeven moment van school af en zullen zich niet goed vrij kunnen nemen uit een baan zonder het risico van verlies ervan te lopen. Ergo: van school af betekent geen herstel. Over 4 jaar na nu (2016) kan niemand meer worden bereikt voor onderzoek en behandeling.

Er ligt een uitdaging dat niet zomaar te laten gebeuren. En niet onbelangrijk: als ze nog in de groei zijn is het herstel veel effectiever.

Lokale achtergrond informatie