Childsurgery Vietnam

Facebook paginaVolg ons op twitter

Wilde Ganzen steunt ons werk

Keurmerk Goede Doelen verleend op 3 juli 2009Geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling

Instituut Fondsenwerving

 

donate from over the world

Sitemap

U bent hier:
  1. Home
  2. > Over ons
  3. > Keurmerken
Doneren!

Direct inzicht in gedrag en resultaat

Keurmerken zijn eenvoudige manieren om te zien of een organisatie betrouwbaar is. Helaas kost het voeren van sommige keurmerken erg veel geld. Geld dat Child Surgery Vietnam liever direct besteedt aan de gehandicapte kinderen. De stichting heeft daarom een slimme oplossing bedacht.

De stichting Child Surgery Vietnam geeft u grote openheid. Niet alleen in woord en beeld, maar ook door mee te doen aan het Onderzoek naar Transparantie dat door PriceWaterhouseCoopers wordt verricht. Daarin scoren wij bovengemiddeld. Daarnaast hebben wij ons aangesloten bij het Instituut voor Sponsoring en Fondswerving en onderschrijven hun gedragscode, verkregen wij een ANBI verklaring van de belastingdienst en werken wij samen met Impulsis door wie we als waardige partner voor langere termijn zijn beoordeeld. Kortom: u krijgt direct te zien dat uw donaties terecht komen waar ze horen! We zijn bij de Kamer van Koophandel aangesloten onder nummer 32108816.

Erkenningsregeling

Door CBG erkend als Goed DoelOvergang naar de nieuwe erkenningsregeling. Formeel is op 1 januari 2016 een erkenningsregeling voor goede doelen ingegaan die alle keurmerken vervangt. Een samenspel van Overheid en de goede doelen branche. In 2017 hebben wij erkenning als Goed Doel aangevraagd. Deze is met een certificaat verleend met ingang 1 augustus 2017.

 

Erkenningspaspoort CBF

In dit paspoort wordt in een begrensd overzicht weergegeven waar CSVN voor staat.

 

Eerder keurmerk verleend

IEerder (2009) waren er keurmerken verschenen die meer op de kleinere Keurmerk Goede Doelen verleend op 3 juli 2009organisaties zijn toegespitst. Wij besloten het keur van Keurmerk Goede Doelen aan te vragen, dat is ons op 7 juli 2009 verleend. Op 20 mei 2010 werd het officieel uitgereikt in bijzijn van voormalig minister van Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders. Het had een tijdelijk karakter en is eind 2016 ingetrokken bij het ingaan van de erkenningsregeling.

Dit keur richt zich eerder op de besteding van de ontvangen giften, het wil u laten zien wat er mee gebeurt. Dat sluit aan op onze open werkwijze.

Zie Keurmerk uitgereikt

De rol van PriceWaterhouseCoopers PwC

PwC verleent als maatschappelijke gift een toets op transparantie van de jaarverslagen. Om dit te stimuleren heeft ze een jaarlijkse prijs ingesteld. Het ligt niet in onze bedoeling deze prijs binnen te halen, dat legt een zwaar beslag op onze capaciteit. Wel wordt het jureringsrapport dat wij over ons verslag ontvangen gebruikt om het te verbeteren. Vanaf het begin zijn we open geweest over ons doen en laten. We vertrouwen erop dat dit zeer aanspreekt en ons steun in huis brengt.