Childsurgery Vietnam

Facebook paginaVolg ons op twitter

Wilde Ganzen steunt ons werk

Keurmerk Goede Doelen verleend op 3 juli 2009Geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling

Instituut Fondsenwerving

 

donate from over the world

Sitemap

U bent hier:
  1. Home
  2. > Ons helpen
  3. > Onze acties
  4. > Onze acties
  5. > Onze acties
  6. > Overtollig materiaal voor...
Doneren!

Overtollig materiaal voor statiegeld acties

Wij gaan zo langzamerhand een exit-traject in. En stellen onze zelf gemaakte inzamelbussen graag ter beschikking aan andere partijen. Wel te verstaan: de kleine organisaties voor wie een paar honderd euro substantieel is. Een kans voor hen is om de kleinere supersmarkten te benaderen die geen eigen inzamelspullen hebben. Wij vonden die bij o.a. De Spar. We hopen meerdere kleine goede doelen er een plezier mee te doen.

Omstreeks 2008 kregen we de idee om statiegeld bonnetjes als nano-gift te vragen aan de klanten van de supermarkten. Onder het motto: vele kleintjes maken een grote. Gestart in Bussum en uitgebreid naar de regio kregen we in de topjaren 10 tot 12 duizend euro per jaar bijeen.

De omslag: een discjockey van een commerciele omroep (Qmusic of zo) stuitte bij een AH op onze actie en prees Appie de hemel in voor hun initiatief! AH was gastheer maar de actie was van ons! Zo dom! Door een ochtenduitzending kwam het landelijk in de aandacht en verbreedde het zich. Een commerciele partij zag er brood in om een verzamelbus te ontwerpen, het houten proefmodel kwamen wij tegen bij AH op het Museumplein in Amsterdam. De managers moesten er omsteeks 120 euro voor betalen maar zagen het als een middel om de eigen betrokkenheid te etaleren. Sommige managers eigenden zich de actie toe en beslisten wie er wel danwel danniet gebruik van mochten maken. De concurentie werd groot, zeker toen de grote goede doelenorganisaties zich met (ingekochte) evenementenhulp bijna geheel Nederland eraan konden binden. Ze maaiden het gras weg voor de kleinere goede doelen.

U kunt zich kenbaar maken via ons contactformulier.  Vermeld duidelijk wie  bent en hoe we u kunnen bereiken. Het is dus geen first-in first-out, we nemen even de tijd om te inventariseren. Medio maart van dit jaar willen we het afgeronden.

Jo Koster, vz.

PS     Zelf maken kan, maar het is lastig om niet 5 m plastic bus ineens te moeten kopen. Het voetstuk is een stuk gipsblok, de stang is CV-buis, alles is bij de bouwmarkt te vinden.