Childsurgery Vietnam

Facebook paginaVolg ons op twitter

Wilde Ganzen steunt ons werk

Keurmerk Goede Doelen verleend op 3 juli 2009Geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling

Instituut Fondsenwerving

 

donate from over the world

Sitemap

U bent hier:
  1. Home
  2. > Onze projecten
  3. > Projectarchief
  4. > 2008-20xx ---->
  5. > Project 16 algemeen
  6. > proj16 financiering
Doneren!

Een trainingsproject in Thay Nguyen

De financiering

Operaties bekostigen wij uit giften, gevraagde en ongevraagde. Voor het trainingsprogramma kon financiële steun van Impulsis worden ontvangen in de vorm van een verdubbelingsbijdrage. Daarnaast kwam van de Nacht van de Fooi een budget vrij om de training op logische wijze uit te breiden.

Artsen krijgen een basisopleiding van de overheid en gaan ergens aan de slag. Dikwijls op plaatsen die door diezelfde overheid zijn aangewezen, dikwijls om ook in de afgelegen gebieden medici voor de basale zorg te hebben. Zo wordt voorzien in een zekere spreiding van medische hulp.

Een aantal artsen wordt in de gelegenheid gesteld om door te studeren wat zich dan in de grote steden met een medische faculteit afspeelt. In het concept dat wij volgen vult zich in zekere zin een gat op. Door niet op de breedte te mikken maar op wat zich in de praktijk aan hulpvragen voordoet kan met bescheiden middelen zeer effectief een aanmerkelijk resultaat worden bereikt.

Als artsen meer aankunnen worden patienten minder doorverwezen, of feitelijk gesproken onnodig afgewezen! Door geldgebrek kan de reis en het verblijf naar de hoofdstad niet worden bekostigd. Ook bijkomende kosten liggen hoger dan in de afgelegen gebieden, de gespecialiseerde ziekenhuizen zijn op moderner leest geschoeid wat de kosten opdrijft.