Childsurgery Vietnam

Facebook paginaVolg ons op twitter

Wilde Ganzen steunt ons werk

Keurmerk Goede Doelen verleend op 3 juli 2009Geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling

Instituut Fondsenwerving

 

donate from over the world

Sitemap

Doneren!

Een trainingsproject in Thay Nguyen

Het plan

Gedurende een tweejaarsperiode (2010-2011) wordt er een reeks van operatieweken uitgevoerd waarbij er een sterk accent ligt op bijscholing van de lokale artsen.

Het centrum voorziet in operaties en bijbehorende fysiotherapeutische training van patienten op hetzelfde terrein. Oorspronkelijk was het opgericht om oorlogsinvaliden hulp te bieden. In 2006 werd onze stichting er werkzaam en vonden de eerste operaties aan kinderen plaats die door ons werden bekostigd.

In een eerder programma waren artsen bijgeschoold voor de orthopedische zaken. Nadat dit minder werd kwam er traumabehandeling bij om als centrum voldoende werk te hebben. Nieuwe artsen traden aan. Door verloop verdween veel  specifieke kennis over de orthopedische behandeling. Om toch ook in dit centrum een plek te hebben voor behandeling van kinderen in ons programma werd voorgesteld om de vaardigheden voor orthopedie aan te scherpen. Daarbij werd verzocht om het ook voor brandletsel te mogen ontvangen.

Vier keer werd een trainingsweek voor orthopedie georganiseerd met aansluitend een week voor brandletsel. Twee daarvan zijn in 2010 gerealiseerd. Door samenloop van omstandigheden konden we het centrum twee extra blokken aanbieden die zich uitsluitend op brandletsel richten. Eind 2010 maken we de balans op.