Childsurgery Vietnam

Facebook paginaVolg ons op twitter

Wilde Ganzen steunt ons werk

Keurmerk Goede Doelen verleend op 3 juli 2009Geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling

Instituut Fondsenwerving

 

donate from over the world

Sitemap

Doneren!

Een trainingsproject in Thay Nguyen

Tot nu toe behaalde resultaten

De resultaten zijn uiteenlopend. Het centrum zelf is meer in de aandacht gekomen van de provinciale overheid. In november 2010 is een delegatie op het terrein komen kijken en heeft zich breed laten voorlichten.

Door niet alleen voor kinderen operaties te financieren maar ook de artsen zelf een nieuwe kans te geven neemt het enthousiasme bij iedereen toe. Omdat het training van artsen betreft laten we ook wel oudere mensen in het programma toe. In dit centrum worden 4 artsen betrokken, de jongste mocht alleen assisteren en zal hoogstwaarschijnlijk eind 2011 zelfstandig bepaalde operaties mogen verrichten. Ook een vorm van capaciteitsuitbreiding.

Aan orthopedisch letsel zijn in 2010 42 patiëntjes geholpen en aan brandletsel 45 en nog eens 32 in de uitbreiding van de Nacht van de Fooi.

De pro-actieve houding

In onze filosofie moet je juist een dorpsomroeper rondzenden en niet afwachten of er iemand hulp komt vragen. Inderdaad werden we bijna belaagd door een moeder die haar grote vreugde aan ons kwijt wilde. Haar zoon van 4 liep brandletsel op wat wel genas maar beperkingen oplegde. Nu 8 jaar later werd hij daarvan bevrijd. Doorvragend bleek dat zij zich er helemaal geen voorstelling van had kunnen maken dat er nog eens iets als vervolgoperaties zouden kunnen bestaan. Een volslagen onbekend fenomeen!

Een reuze compliment

Al na het tweede deelproject dat in augustus 2010 werd uitgevoerd werd door onze Vietnamese partner aan ons doorgegeven dat "... er een nieuwe wind waait door het Bac Thay centrum...". Een hoogst onverwacht compliment!

Belangstelling uit Hanoi

Een delegatie afkomstig van het Saint Pauls ziekenhuis en van de medische faculteit aldaar kwam enkele dagen poolshoogte nemen. Ze participeerden in het opereren. Op hun voorstel werd een oudere patient met ernstig brandletsel aan een hand een microchirugische operatie in Hanoi aangeboden.