Childsurgery Vietnam

Facebook paginaVolg ons op twitter

Wilde Ganzen steunt ons werk

Keurmerk Goede Doelen verleend op 3 juli 2009Geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling

Instituut Fondsenwerving

 

donate from over the world

Sitemap

U bent hier:
  1. Home
  2. > Onze projecten
  3. > Projectarchief
  4. > 2005-2007 ---->
  5. > Project 1 algemeen
Doneren!

Thai Nguyen, Maart/April 2006, ons eerste project

Algemeen

Nadat zowel Child Surgery Viêt Nam als Center 2 zich in de startblokken had weten te zetten en er een eerste budget bijeen was verkregen was er het spannende moment om daadwerkelijk een bescheiden project te starten.

Daartoe werd contact gelegd met het Orthopedische Revalidatie Centrum (ORC) van Thay Nguyen. Een voor onze partner in Vietnam Center 2 zeer vertrouwd plek omdat die daar gedurende lange tijd dezelfde belangen van onze voorganger had vertegenwoordigd. Toen als employee, nu als verzelfstandigde organisatie.

Project

In maart 2006 is in de provincie Thai Nguyen, het gebied boven Hanoi, verdeeld over enkele weken een medische screening gehouden. Op 3 plekken rondom de stad Thai Nguyen, waarin ook het Orthopedic Rehabilitation Center (ORC) staat, is een aantal patiëntjes geselecteerd. De behandeling ging op maandag 20 maart 2006 van start. We hebben het verloop gevolgd en u erover geïnformeerd. Het hele traject duurde ongeveer 6 weken. Het bestond uit het verzamelen van een te opereren groep kinderen, het naar een ORC (operatie centrum) of hospitaal laten vervoeren, het laten behandelen, herstellen, bewegingstraining geven en weer naar huis laten terugbrengen. Er behoort nog een traject nazorg bij.

CHILD SURGERY - Việt Nam draagt hiervan de kosten. Er was op 1 januari j.l. een budget beschikbaar van € 1500, U kunt nu zelf nagaan of u aan dit specifieke project hebt bijgedragen.
Doordat de kinderen wat dichter bij de ORC werden gevonden zijn de bijkomende kosten lager geweest, o.a. hierdoor konden er 4 kinderen meer worden geholpen dan was geplanned.

Mensen

De uitloop van begin januari naar begin maart werd veroorzaakt door TET, het Vietnamese Nieuwjaar. Rond Tet (in 2006 viel dat op 29 januari, het is een variabele datum) wordt erg veel aandacht gegeven aan familie, vrienden en zakelijke relaties. Doordat er eigenlijk geen algemene vakantieperiodes in Vietnam zijn wordt deze tijd ook hiertoe uitgebreid benut. Om die reden stelt men operaties met de benodigde nazorg liever uit tot na Tet. Heel begrijpelijk.

Operaties

We hebben hier op de website foto's van alle patienten geplaatst, genomen direct na de laatste controle en één spoedig na de operatie. Ze zijn onderdeel van de rapportage aan ons. Van alle kinderen ontvangen wij verder naast leeftijd en naam informatie over de te behandelen afwijkingen.

We beseffen dat we vrij openhartig met dit beeldmateriaal omgaan. Sommigen voelen bezwaren hiertegen. De achterliggende reden is u te laten zien waar het om gaat, hoe er wordt gehandeld, dat we goed en snel contact kunnen onderhouden met onze partner, dat er een aanmoedigende werking vanuit zou gaan voor verdere donaties. U kunt uw visie hierop aan ons geven via info@childsurgery-vietnam.org

Thai Nguyen City ligt ongeveer 100 Km boven Hanoi City. In de daaromheen liggende districten Song Cong, Vo Nhai en Phu Luong vonden de screeningen plaats. 

Resultaat

Het budget was bedoeld voor 10 kinderen, maar uiteindelijk konden we er 14 helpen. Onze mediator is zuinig met het budget omgegaan. Ook dat is fijn om te kunnen laten weten.

Wij willen u goed laten zien wat er gebeurt, dank zij uw gift.