Childsurgery Vietnam

Facebook paginaVolg ons op twitter

Wilde Ganzen steunt ons werk

Keurmerk Goede Doelen verleend op 3 juli 2009Geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling

Instituut Fondsenwerving

 

donate from over the world

Sitemap

Doneren!

Lai Chau, december 2007

Operaties

Alle oogoperaties en urologische operaties zijn in Lai Chau City in het provinciale ziekenhuis gedaan, de orthopedische en plastische  achtereenvolgens eerst in Tan Uyen en daarna in Lai Chau City.

vlak voor de derde operatieWe willen u graag iets laten zien over het effect dat wij op een kind kunnen hebben. De beelden zijn niet leuk maar spreken zeer voor zichzelf. U zult er ongetwijfeld van overtuigd zijn dat onze projecten veel voor een kind betekenen, dat de kansen voor het kind drastich toenemen. Dat toenemende belemmeringen in haar latere leven tijdig kunnen worden gekeerd.

Dit meisje werd voor het eerst in november 2006 geopereerd. Haar rechterarm kwam het eerst aan bod.
Zij had jaren ervoor ernstig brandletsel opgelopen. Aan haar rechterarm groeide de huid niet voldoende mee en kromde haar pols en elleboog naar binnen toe. Strekken van de arm was al niet meer mogelijk. Haar linkerhand was eveneens ernstig beschadigd, vingers stonden in een opgetrokken stand, een ervan lag zelfs in een teruggebogen positie. Dit meisje verloor in toenemende mate de functie van haar beide armen.

Na de derde keer te zijn geopereerd

In maart 2007 heb we tijdens een projectbezoek haar bij de tweede behandeling zelf gezien. Toen werd ze aan de middelvinger geholpen, die er het ergst aan toe was.

In december 2007 kreeg ze voor de derde keer hulp en werden andere vingers geopereerd. Het resultaat op dat moment spreekt voor zichzelf.
We zijn nog niet klaar met haar en zullen haar bij een volgende terugkeer naar Lai Chau  weer oproepen om te zien of we verder zinvolle dingen kunnen doen.
Met de schade aan de huid zal ze verder moeten leven, maar de functies van beide armen en handen zal voldoende zijn om haar normaal te laten functioneren.

De foto rechtsboven is voor de derde operatie gemaakt. Die daaronder vlak erna.
De andere hieronder laten haar zien toen ze voor het eerst diagnosticeerd werd.
Een met de tijd toenemende verminking die corrigeerbaar iToen we haar voor het eerst in ons programma tegen kwamen