Childsurgery Vietnam

Facebook paginaVolg ons op twitter

Wilde Ganzen steunt ons werk

Keurmerk Goede Doelen verleend op 3 juli 2009Geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling

Instituut Fondsenwerving

 

donate from over the world

Sitemap

U bent hier:
  1. Home
  2. > Onze projecten
  3. > Projectarchief
  4. > 2008-20xx ---->
  5. > Project 14 algemeen
Doneren!

Capacity Building

Algemeen

Zolang we met het mobiele team werken is er sprake geweest van overdracht van kennis en ervaring naar de artsen in de veraf gelegen ziekenhuizen (remote area). In dit project gaat een meer toegespitst bijscholingsprogramma van start.

Artsen in de lokale ziekenhuizen hebben steeds met veel belangstelling en enthousiasme geassisteerd bij het werk van het mobiele team. Toch blijft er aarzeling bestaan om deze kennis over nieuwe diagnostiek en behandeling zelf toe te passen. Het heeft er onder andere mee te maken dat er geen certificering aan verbonden is en in het onverhoedse geval van problemen er geen rugdekking voor de arts bestaat. Uit persoonlijke veiligheidsoverwegingen past men niet op eigen houtje de nieuwe kennis toe.

De zomer van 2009 hebben we benut om met verschillende partijen daar een oplossing voor te vinden. Er is een concept bedacht waarbij door goede trainers in theorie en praktijk de lokale artsen bijgeschoold worden. Het sluit af met een certificaat. Daar worden verder kinderen in betrokken met lastig te opereren afwijkingen om het effect van het programma zo groot mogelijk te maken. Een speciale taak voor Dolisa, het overheidsorgaan waarmee steeds wordt samengewerkt.

In 2010 gaat dit programma van start in Ha Giang, dan wordt op het gebied van 4 medische disciplines (orthopedie, schisis en open gehemelte, oorafwijkingen en  brandletsel) een maand lang bijgeschoold. Na 3 maanden wordt het geheel herhaald. Bij elkaar zullen daar 160 kinderen van hebben meegeprofiteerd. Er is heel veel belangsteling voor dit project. Als het concept goed is kunnen we het op meerdere plekken in de remote area inzetten.

Vooruitlopend daarop hebben we in oktober 2009 een pilot geplanned, die vindt in Thay Nguyen plaats. En een bijzondee variant in Hanoi.

Impulsis, waar wij partner van zijn, helpt ons deze capacity building projecten te bekostigen in een verdubbelingssysteem. We bijven u hier hard bij nodig hebben!