Childsurgery Vietnam

Facebook paginaVolg ons op twitter

Wilde Ganzen steunt ons werk

Keurmerk Goede Doelen verleend op 3 juli 2009Geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling

Instituut Fondsenwerving

 

donate from over the world

Sitemap

U bent hier:
  1. Home
  2. > Onze projecten
  3. > Projectarchief
  4. > 2008-20xx ---->
  5. > Project 14 algemeen
  6. >  Project 14b Hanoi
Doneren!

Hanoi, Oktober 2009

Algemeen

Het project in Hanoi is heel bijzonder. Er worden enkele artsen bijgeschoold op een specifieke afwijking: hip dislocation.

Hip dislocation is een weinig voorkomende afwijking waarbij het bovenbeen niet op de juiste plek in de heup valt. In veel gevallen is het behandelbaar maar de techniek ervoor is complex.

Eerder (in het programma van Komitee Twee) heeft een bijscholingsprogramma plaatsgevonden waarbij een aantal van deze gevallen is behandeld. De deelnemende artsen hebben daar echter niet voldoende ervaring mee kunnen opdoen. Nu doet zich de situatie voor dat er in de omgeving van Thay Nguyen 12 kinderen bekend zijn met deze afwijking. We pakken de draad op en gaan de twee artsen die tot het kernteam van onze partner Center 2 behoren hun bijscholing op dit punt laten afmaken.

Het project wikkelt zich af in het Institute of Sciene for Orthopedic Rehabilitation (ISOR) in Hanoi. Het gebeurt onder instructie en leiding van een hoogleraar die aan het gespecialiseerde ziekenhuis voor orthopedie in Hanoi is verbonden. Na afloop kunnen we deze bijzondere operaties in de veraf gelegen ziekenhuizen laten verrichten door het kernteam. Ook ISOR heeft daarmee kennis en ervaring in huis gekregen. Dit project wordt door alle partijen buitengewoon gewaardeerd.