Childsurgery Vietnam

Facebook paginaVolg ons op twitter

Wilde Ganzen steunt ons werk

Keurmerk Goede Doelen verleend op 3 juli 2009Geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling

Instituut Fondsenwerving

 

donate from over the world

Sitemap

U bent hier:
  1. Home
  2. > Onze projecten
  3. > Projectarchief
  4. > 2008-20xx ---->
  5. > Project 16 algemeen
Doneren!

Een trainingsproject in Thay Nguyen

Algemeen

Over de periode 2010-2011 worden er in het Bac Thay Orthopedic Rehabilitation Center in de provincie Thay Nguyen een reeks van speciale operatieprojecten uitgevoerd. Bijscholen van de lokale artsen speelt hier de hoofdrol.

Door deskundigen uit Hanoi mee te nemen kan op lokatie worden voorzien in theorische en praktische bijscholing. Deze keer heben de lokale artsen een meer prominente rol. In plaats van te assisteren zijn ze de hoofdrolspelers. Veel theoretische kennis wordt aangereikt, bij de diagnosticering en behandeling wordt op cruciale momenten ingesprongen. De bedoeling is om ernstige klachten minder te moeten verwijzen naar de gespecialiseerde ziekenhuizen in de hoofdstad. Voor families en patienten verlaagt dit de drempel om hulp in te roepen.

Om dit proces met zo groot mogelijk succes te laten verlopen zijn er kinderen  uitgezocht met een grote variatie aan (ernstige) klachten.

Pilot

In het najaar van 2009 vond een pilot plaats om in de praktijk met het nieuwe systeem van artsentraining nader kennis te maken. Toen al ontstond er groot enthousiasme bij alle betrokkenen. Dat betekende plannen maken voor de volgende jaren.

Projectreeks

In april en in augustus 2010 vonden al twee trainingsprojecten plaats. Steeds een week voor orthopedie en een week voor brandletselherstel. Bij dit laatste bleek een grote achterstand in kennis en vaardigheden te bestaan. In 2011 zullen opnieuw twee van zulke projecten worden georganiseerd.

Extra training

Door een gift van de Nacht van de Fooi kunnen extra trainingen voor brandletsel herstel worden aangeboden. De eerste vindt in november 2010 plaats en precies zo een in 2011.