Childsurgery Vietnam

Facebook paginaVolg ons op twitter

Wilde Ganzen steunt ons werk

Keurmerk Goede Doelen verleend op 3 juli 2009Geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling

Instituut Fondsenwerving

 

donate from over the world

Sitemap

U bent hier:
  1. Home
  2. > Onze projecten
  3. > Projectarchief
  4. > 2008-20xx ---->
  5. > Project 17 algemeen
Doneren!

Trainingsprojecten in Ha Giang

Medio 2009 werden plannen ontwikkeld om de bijscholing van lokale artsen effectiever te maken.

Al eerder werden kinderen uit Ha Giang geholpen. In 2006 door ze naar het revalidatiecentrum In Thay Nguyen te sturen, in 2009 door met een mobiel team in Ha Giang zelf te gaan werken. Een werkwijze die sinds 2007 in diverse provincies werd gevolgd. De verwachting dat lokale artsen dan betere diagnose en behandeling konden geven werd niet voldoende gestalte gegeven. Reden om ze een veel meer centrale rol te geven.

Deskundigheid

Door nu niet meer met een deskundig operatieteam op pad te gaan maar alleen deskundigen mee te nemen moeten de lokale artsen het volledige traject van diagnosticering tot behandeling en nazorg uitvoeren, als hoofdverantwoordelijke. Daarbij worden ze van alle benodigde informatie en praktische bijstand voorzien.

Afwijkingen

Op vijf verschillende medische disciplines wordt deze training verleend: orhopedie, brandletsel, ogen, oren en schisis-open gehemelte. Ieder met ongeveer 20 kinderen, die uitgezocht zijn op grote effectiviteit van de training. Door deskundigheid te vergroten hoeven kinderen met ernstige afwijkingen in mindere mate te worden doorverwezen naar de hoofdstedelijke gespecialiseerde ziekenhuizen. Dat verlaagt de drempel om hulp in te roepen.

Projectenreeks

In 2010 heeft eind juli zich een project afgespeeld. In oktober 2010 staat de volgende geplanned. Ook in 2011 zullen er twee worden georganiseerd.