Childsurgery Vietnam

Facebook paginaVolg ons op twitter

Wilde Ganzen steunt ons werk

Keurmerk Goede Doelen verleend op 3 juli 2009Geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling

Instituut Fondsenwerving

 

donate from over the world

Sitemap

U bent hier:
  1. Home
  2. > Onze projecten
  3. > Projectarchief
  4. > 2005-2007 ---->
  5. > Project 2 algemeen
Doneren!

Provincie Ha Giang, Juni/Augustus 2006 

Algemeen

Omdat het efficiënter is om met grotere groepen te werken (20, 30, of nog meer kinderen) hebben we deze keer gewacht tot een bedrag van € 3000 bijeen was. Dit is binnen gekomen tussen 1 januari en 25 juni. Dit stelt ons beter in staat om dieper het land in te gaan en juist die kinderen te bereiken aan wie hulp gemakkelijk voorbij gaat. We gaven de aanzet tot uitvoering al op 28 mei j.l.

Ha Giang ligt ruim 250 Km van Thai Nguyen af en ruim 300 Km van Hanoi. Het is een grote dun bevolkte provincie met ca. 650.000 inwoners met statistisch gezien 8.000 verschillend gehandicapte kinderen, waarvan een deel in onze doelgroep past.

Met uw hulp zullen we hier ongetwijfeld weer heengaan voor een vervolg.

Project

Rond 1 juni 2006 verbleef onze mediator Dong An in het noorden. Hij legde op ons verzoek contact met de directie van het Orthopedic Rehabilitation Center (ORC) in de gelijknamige hoofdstad van de provincie Thai Nguyen om capaciteit te reserveren voor operaties aan een 20-tal kinderen. Hij reisde daarna verder noordelijk door naar de provincie Ha Giang, tegen de Chinese grens aan. Met een arts van het Rehabilitation Centre (RC) in de stad Ha Giang bezochten ze een 9-tal districten voor een screening. De kinderen zouden daarna spoedig worden geholpen. Zij zijn wat jonger dan die in de eerste groep (3 tot 17 jaar).

Mensen

Verder zijn we bezig om in twee gevallen individuele hulp te verlenen aan families met gehandicapte kinderen (met een microgift). Het werkterrein is hiermee breder geworden.

Operaties

Half juli is het project in de provincie Ha Giang tot ontwikkeling gekomen. 23 Kinderen zijn onder het mes gegaan, deze keer veel met gevolgen van verbranding. De chirurgen focussen deze keer meer op reconstructief-plastische behandelingen. Ook laten we bij een jongen bovendien een beenprothese aanmeten (hulpmiddel).

Resultaat

Deze keer laten we een aantal foto's van een ander soort zien, meer in detail genomen. De kinderen hebben nu geen gezicht meer maar wel een naam.
U zult de beelden niet bepaald prettig vinden maar we willen opnieuw goed aan u laten zien wat we met uw hulp daar kunnen laten uitvoeren. De operaties zijn in eerste instantie gericht op functie verbetering, wat er zijdelings cosmetisch wordt gewonnen is "mooi meegenomen".

We zullen deze informatie gaanderweg verder aanvullen.