Childsurgery Vietnam

Facebook paginaVolg ons op twitter

Wilde Ganzen steunt ons werk

Keurmerk Goede Doelen verleend op 3 juli 2009Geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling

Instituut Fondsenwerving

 

donate from over the world

Sitemap

U bent hier:
  1. Home
  2. > Onze projecten
  3. > Projectarchief
  4. > 2005-2007 ---->
  5. > Project 3 algemeen
Doneren!

Provincie Lai Chau, November 2006

Algemeen

De provincie Lai Chau ligt in het Noord-Westelijke berggebied, tegen Laos en China aan. De provinciale hoofdstad Lai Chau ligt over de weg gemeten 450 km. van Hanoi.

Er bereikte ons in augustus 2006 een hulpvraag voor 38 kinderen. Die waren al bekend uit een eerdere verkenning. Wij hebben er vrij snel op in kunnen gaan doordat er onverwacht een substantiële gift binnenkwam.

Project

De aanpak werd geheel anders dan voorheen. Gezien de grote afstand werd het omgedraaid: de kinderen gingen niet naar de dokter toe dichtbij Hanoi, de dokter ging naar de kinderen toe in hun leefomgeving.

In ons tweede project, in Ha Giang, hebben we ervaren dat veel kinderen wagenziek arriveren.

Er werd een gespecialiseerd mobiel team ingeschakeld bestaande uit een orthopedisch specialist, een brandwondenspecialist en een anesthesist.

 De operaties vonden in het provinciale ziekenhuis in Lai Chau City plaats door het mobiele team tesamen met de lokale artsen. Het ziekenhuis schakelde zelf 18 mensen in.

Mensen

De operaties werden in november 2006 uitgevoerd. Er werd op twee operatie tafels tegelijk gewerkt, 5 dagen achtereen. De problematiek lag zeer uiteen.

Operaties

Het mobiele artsenteam dat dit voor hun rekening nam had eerder in een 5 jaar durend on-the-job trainingsprogramma zijn kennis en vaardigheden kunnen vergroten. Hiervan hebben wij de vruchten geplukt. Bij deze gelegenheid werd nu door henzelf specialistische kennis overgedragen aan hun collega's in Lai Chau.
Na enkele weken keerde een arts terug om hechtingen en gips te verwijderen, de resultaten te beoordelen en aanwijzingen te geven voor de nazorg.

Resultaat

Er was een drie partijen contract gesloten tussen de locale overheid Committee for People, Family and Children (CPFC) van Lai Chau, Center 2 (onze partner in Hanoi) en onszelf, Child Surgery VietNam.

Het vervoer van de teamleden woog qua kosten op tegen het vervoeren van de 38 kinderen. Deze werkwijze werd door onze partner Center 2 bedacht en bewees zich als zeer succesvol.

Na het verzoek aan ons in augustus 2006 om 38 patienten te behandelen kwamen er in november nog 4 extra bij.

Ze kwamen uit de districten Than Uyen, Phong To, Sin Ho en Tam Duong.
De leeftijden varieerden tussen 2 en 16 jaar, met de nadruk op 15-16.