Childsurgery Vietnam

Facebook paginaVolg ons op twitter

Wilde Ganzen steunt ons werk

Keurmerk Goede Doelen verleend op 3 juli 2009Geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling

Instituut Fondsenwerving

 

donate from over the world

Sitemap

U bent hier:
  1. Home
  2. > Onze projecten
  3. > Projectarchief
  4. > 2005-2007 ---->
  5. > project 5
Doneren!

Vijfde project: nu voor het eerst in de provincie Pao Cai, in juni 2007

Algemeen

Deze keer hebben we 101 kinderen kunnen helpen. Van het begin af aan is het project in deze omvang georganiseerd, geen onverwachte uitloop dus.

Steeds meer krijgen we zicht op de werkelijke capaciteit van ons concept om met specialisten het land in te gaan en die operaties uit te voeren waar bij betrokkenen geen geld voor is en/of die te gecompliceerd zijn voor de lokale ziekenhuizen. Het is een mix van diverse zaken met als resultaat dat er weer een groep kinderen letterlijk beter in hun lijf gaan zitten.

Project

Ons mobiele team bestond uit 4 chirurgen, twee anesthetisten, een doctor-aftercare, een operatiezuster, drie nederlandse gasten behorende bij C2 (de uitvoerende organisatie) en Child Surgery VietNam (de donerende organisatie).
Het ziekenhuis zorgde voor assisterende artsen, operatiezusters, administratieve hulp.
 

Mensen

In de gelijknamige hoofdstad van de provincie Lao Cai hebben we nu een eerste project uitgevoerd. We zijn voor de tweede keer met een uitgebreid team op pad gegaan, om een dubbelproject uit te voeren: 2x 50 kinderen.
Door de ervaringen in de twee eerdere projecten volgens dit concept hebben we een gemakkelijke en goede start kunnen maken.
Eerst werd er aan Lai Cao een orienterend bezoek afgelegd door C2 en het NIP waarin de faciliteiten van het ziekenhuis werden beoordeeld. 

Operaties

Daarna is het team op pad gegaan en werden er 101 kinderen onder handen genomen.
Eigenlijk waren er een paar ouderen bij die we echter niet van deze hulp wilden uitsluiten.
Na drie weken werd er weer een gips-bezoek afgelegd door onze orthopeed. 

Resultaat 

Er werden 101 kinderen met uiteenlopende klachten geholpen. We lopen nu nog enkele zaken na, zoals een gipsgeval die niet op kwam dagen, een wat oudere man die niet lokaal kon worden geholpen en die we naar Hanoi willen laten komen voor behandeling daar. Als we zoiets doen betreft het als regel klachten die van jongsaf hebben bestaan en die we alsnog kunnen oplossen. Het zijn de sprekende illustraties van het nijpende gebrek aan zorg, omdat die niet kan worden betaald.

 

Het hele team met bezoekers en de lokale hulpverleners