Childsurgery Vietnam

Facebook paginaVolg ons op twitter

Wilde Ganzen steunt ons werk

Keurmerk Goede Doelen verleend op 3 juli 2009Geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling

Instituut Fondsenwerving

 

donate from over the world

Sitemap

Doneren!

Verhalen wedstrijd 2015

PARTIN en Wilde Ganzen organiseren een verhalen wedstrijd. We doen er graag aan mee.

Het thema is: Spying Eyes, onder de titel: We draaien de boel gewoon om.

Begin 2014 zijn we begonnen om lagere lokale overheidsmedewerkers te betrekken in het vinden van kinderen met een onbehandelde lichamelijke afwijking. Om zo een netwerk op te bouwen dat de zorg verbetert. Deze medewerkers wonen verspreid over de gehele provincie en werken nauw samen met de provinciale afdeling Zorg en Welzijn (Dolisa).

Een effectieve training is uitgezet door alle districten heen van de provincies Dien Bien, Son La, Quang Ninh en Ha Giang. Ook Lai Chau wordt ondersteund. In iedere provincie creeren we zo een aantal tussen 200 en 250 medewerkers in de laag onder de districten, in de medische posten. Werkers kunnen in hun omgeving afwijkigen herkennen middels een gevisualiseerde handleiding, en geven hun bevindingen door. Dan kunnen ouders opgeroepen worden om hun gehandicapte kind voor behandeling aan te bieden.

Het initiatief is geheel nieuw en nog niet in het jaarverslag 2013 opgenomen. Op pag 15-16 in het jaarverslag 2013 wordt wel de aanloop beschreven, met name in Ha Giang. Ook zal er in de najaars nieuwsbrief aandacht aan worden gegeven.

 

 

 

Referenties

"http://kleinegoededoelen.nl/wedstrijd/#c317