Childsurgery Vietnam

Facebook paginaVolg ons op twitter

Wilde Ganzen steunt ons werk

Keurmerk Goede Doelen verleend op 3 juli 2009Geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling

Instituut Fondsenwerving

 

donate from over the world

Sitemap

U bent hier:
  1. Home
  2. > Ons helpen
  3. > Onze acties
  4. > Onze acties
  5. > Onze acties
  6. > Statiegeld actie
Doneren!

Een van onze acties: statiegeld bijeenbrengen

Sinds 2008 wordt er gedurende de maand december een inzamelingsactie gehouden, tot net na nieuwjaar. Om in het voorjaar een groep van 100 kinderen te kunnen opereren. Naarden, Bussum, de Hilversumse Meent, Huizen en Hilversum kunnen zich hier gezamenlijk mee verbinden. Op basis van de kracht van de kleine beetjes en de grote aantallen.In iedere levensmiddelenzaak die meedoet staat een verzamelfles om het emballage bonnetje in te doneren. Wij wikkelen het verder af.

Het idee is eenvoudig: als iedere ingezetene één (1) statiegeldfles afstaat kunnen er in het voorjaar van 2009 100 kinderen een operatie ondergaan. Een volledig operatieproject wordt dan verbonden aan deze lokale gemeenschap. Beseft u dat hier 50.000 mensen wonen? Door het als een project uit te voeren voor een groep zijn de kosten per kind weer laag, niet meer dan € 100 is dan nodig voor herstel van een onbehandelde aandoening. We doen u verslag gedurende de uitvoering ervan.

Het plan is in 2008 bedacht en uitgewerkt. De burgemeesters van Naarden en Bussum steunen het vanaf het begin, zij gaven ons aanbevelingsbrieven mee om de medewerking van de levensmiddelenzaken en de media erin te kunnen betrekken. Het stond intussen in alle lokale bladen. Geleidelijk werd het actiegebied uitgebreid met de Hilversumse Meent, Huizen en Hilversum. Nu nog het publiek, u kunt het laten slagen!

U helpt ons met uw eigen bijdrage, u helpt ons ook door in uw omgeving onze actie te benoemen, het levend te maken.

Op deze website staan vele voorbeelden van eerdere operatieprojecten, u kunt daar goed zien wat wij doen.

Doet u mee? Dank u wel!